Csökkentenéd a húsfogyasztásod? Egészségesebben diétáznál? Vegán vagy? Készítsd el brutál finom csicseriborsós francia lecsó receptem! Figyelj, mutatom mitől lesz ellenállhatatlan!
A csicseriborsó a gluténmentes diétában jól ismert alapanyag. Ha egy lisztkeverékben látod a csicseriborsót, biztos lehetsz abban, hogy több lesz benne a fehérje, a rost, tehát rossz választás már annyira nem lehet.
A csicseriborsó magas fehérjetartalmának köszönhetően zseniálisan használható különféle raguk készítésére. Húsok mellé, vagy azok helyettesítésére is. Ebben a receptben a lecsó mellé csaptam, hogy senki se mondhassa azt, hogy zöldséggel nem lehet jóllakni. Készítsd el ezt a finom ételt, és tapasztald meg a zöldségekben rejlő féktelen energiát.
Sima lecsóhoz is hozzáadhatod, de sokkal étvágygerjesztőbb egy színes, illatosabb francia lecsóval elkészítve.
Ne feledd! Az egészséges táplálkozás a sok zöldségfogyasztással kezdődik. A zöldségek gluténmentesek, azaz eheted.
Hozzávalók 2-3 főre:
fél-fél piros, zöld és sárga paprika
½ zsenge cukkini (kb. 150 g)
1 doboz csicseriborsó konzerv (töltőtömeg kb. 250g),
1 fej (50 g) vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott paradicsom konzerv (kb. 300 g)
1 mk só
1 mk jelölten gluténmentes provancei fűszer keverék
2 ek zsiradék (pl. olíva olaj, kókuszolaj)
+
100 g jelölten gluténmentes hántolt köles
1 ek olaj
víz
+
madársaláta citromlével
Köles párolása
Egy kisebb lábosban hevítsd fel az olajat, szed rá az átöblített kölest, pirítsd egy percen át folyamatos keverés mellet. Sózd. Majd öntsd fel 2,5 dl vízzel. Forralj rajta egyet, majd tedd a tüzet takarékra, fedd le, és párold 12-13 percen át. Ha letelt az idő, keverd át, húzd le a tűzről, és hagyd a fedő alatt további 10 percen át a kölest.
A gluténmentes csicseriborsós francia lecsó elkészítése
A finom kockára vágott hagymát dinszteld meg a zsiradékon.
A színes paprikákat, és a zsenge cukkinit vágd nagyjából 1,5×1,5 cm-es kockákra.
TIPP: Mosd meg alaposan a cukkinit, és héjastól kockázd fel. Ettől még színesebb lesz az étel.
Az üvegesre dinsztelt hagymára szedd rá a kockázott zöldségeket, a reszelt fokhagymát, és pirítsd 5-6 percen át folyamatos keverés mellett.
Amikor a paprikát kezdi megkapni a hő, add hozzá a hámozott paradicsomot, a fűszereket és a sót.
TIPP: Ha nincs provancei fűszerkeveréket, használj rozmaringot, kakukkfüvet, oregánot.
Keverd bele a lecsepegtetett csicseriborsó konzervet, öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi a ragut, és közepes hőfokon rotyogtasd 10-15 percen át.
Akkor jó, ha a szaft besűrűsödik, és a csicseriborsó is átveszi a fűszerek zamatát.
Citromlével meglocsolt madársalátával még finomabb, még egészségesebb, még színesebb!