Gluténmentes levesek

A gluténmentes étkezés szabályainak betartása a levesek főzésekor is fontos! Nem mindegy, mivel sűrítesz egy levest, vagy milyen levesbetétet használsz. A gluténmentes levesek kategóriában sok-sok képpel illusztrált krémlevest, hagyományos levest, különleges levest, és hideg levesek receptjét is megtalálod. A gluténmentes levesek listájából olyan részletek sem hiányoznak, mint például a gluténmentes daragaluska készítése. Figyelj, mert minden receptben külön jelzem, ha van laktózmentes, tojásmentes, cukormentes elkészítési módja is.

Gluténmentes paradicsomleves

Gluténmentes paradicsomleves – magyaros

Ezerféle gluténmentes paradicsomleves közül válogathatunk, de az igazi, a legjobb, az édeskés menzás variáció. Mutatom, hogyan készül. Cukormentesen is. Valójában nálunk otthon is édesen készült a paradicsomleves, de hogy anyukám mit tett bele levesbetétként, már nem emlékszem. A menzán betűtészta volt a sláger, és manapság szerintem már gluténmentesen is beszerezhető, és mégis másra foglak rábeszélni…

Sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémleves – kókusztejjel

Ha ősz, akkor nem maradhat el a sütőtökkrémleves, ami kókusztejjel és pikáns fűszerekkel garantáltan rabul ejt. Emlékszem, gyerekkoromban csak sütve ettük. Akkoriban az Orange típusú sütőtököt lehetett kapni, ami sokszor nagyon rostos és szálkás volt. Nem szerettem ezért annyira, de akkor nem is tudtam, hogy egy kis tumixolás fényéveket javíthat rajta. Akkoriban még nem ettünk…

Cukkinikrémleves

Cukkinikrémleves spenóttal és gombával

Ki mondta, hogy a cukkinikrémleves unalmas?! Mutatom, hogyan tedd ízében és látványában is ellenállhatatlanná. A cukkiniről köztudott, semleges az íze. Pont ezért lehet nagyon sokféle módon és ételhez felhasználni, még süteményekbe is. A legtöbben viszont krémlevesként ismertük meg, ami lássuk be, önmagában nem egy nagy etvasz. A cukkinikrémleves szerintem akkor lesz feledhetetlen, ha ízeiben és…

Cukkinileves

Cukkinileves – pikáns és kukoricás

Ha eddig csak cukkini krémleves ettél itt az ideje kipróbálnod a cukkinileves pikáns variációját, amit a mexikói konyha ihletett. A cukkini önmagában egy semleges ízű zöldség, éppen ezért ezernyi ételbe belecsempészhető. Alacsony szénhidrát tartalma miatt fogyókúrás étrendbe is illeszthető, bár ebben a receptben kerül mellé egy-két súlyosabb alapanyag is. Ettől függetlenül, ha ez szempont, ez…

Eperkrémleves

Eperkrémleves málnával – tejmentesen is

Ez az eperkrémleves a világ legegyszerűbb és legfinomabb dolga. Mutatom a klasszikus és a tej-, cukormentes változatát is. Amikor első fiamat vártam, egy dolgot kívántam, az epret. Szerencsém volt, hiszen végig ehettem az eperszezont. Az epermániám azóta sem múlt el, és a szóban forgó gyermekem is eper fan lett. Igazából önmagában szeretem a legjobban, és…

Gluténmentes daragaluska

Gluténmentes daragaluska videóval

A gluténmentes daragaluska készítése nem ördöngösség, de jó, ha tudod, mire figyelj oda a készítésekor. Mutatom miből és hogyan készítsd el! A facebook csoportomban többen is kérték, hogy mutassak egy olyan gluténmentes daragaluska receptet, ami valóban működik. Nem esik atomjaira a főzés során, és élvezet végül megenni. Évekkel ezelőtt az első szakácskönyvemben már megjelent egy…

borleves

Borleves, mámoros karácsony

A borleves felnőttkorom nagy felfedezése volt. Karácsony szent estéjén ettük előételnek, utána mindegy mi jött, a hangulatot megalapoztuk rendesen. Nagyon fontos a tokaji bor, szerintem ezzel a legfinomabb. Aztán pedig a fűszerek sem elhanyagolhatók, hiszen ezek adják meg a karácsonyi fílinget. Gyakorlatilag majdnem úgy kell indítanod a levest, mintha forralt bort készítenél. Azért ez nem…

finn lazacleves

Finn lazacleves – Kalakeitto

Imádod a lazacot? A tejben főtt finn lazacleves garantáltan levesz a lábáról. Nem csak az ízével, de a könnyű elkészítésével is. A statisztikák szerint az ádventi időszakban, és karácsonykor eszünk mi magyarok a legtöbb halat. A családomban a klasszikus halászlé tartozik a gasztro identitásunkhoz, de azért én szeretek új ízeket kipróbálni. Lássuk be, a halászlé…

halászlé

A legjobb halászlé – anyukám receptje alapján

Szerintem anyukám soha sem evett halat, ennek ellenére bármely halászléfőző versenyen indulhatna ezzel a halászlé recepttel. Azt hiszem, ezt nevezik őstehetségnek. Ez a halászlé passzírozott lével készül, és ízléstől függően lehet friss kenyérrel, vagy főtt tésztával fogyasztani. De akkor miért és hogyan főz anyu ilyen kafa halászlevet? Apukám szenvedélyes hobbi horgász volt, és nem telt…

Csicsóka krémleves

Csicsóka krémleves csicsóka csipsszel

Krémes, roppanós, édes és sós, egészséges és finom, mindez igaz a csicsóka krémleves csicsóka csipsszel levesemre. Ezt a levest még a 2010-es éve elején, amikor sok főzőtanfolyamot tartottam egy főzőiskolában, a Magyar Konyha számára főztem, amiben a legjobb budapesti főzőiskolákat mutatták be. Emlékszem, mennyire boldog voltam, hogy az oktatók közül az én receptem került be…