Egyszerűen imádnivaló! Nagyon szeretem, amikor szinte a semmiből készül valami izgalmas finomság. A grillezett cukkini semleges íze tökéletesen harmonizál a fetával és a pirított pisztáciával. Mutatom, hogyan készítsd!
Ezt az ételt főleg nyáron készítem, amikor a nagy melegben nincs étvágyam nehéz, tartalmasabb ételeket enni. A cukkini a feta sajttal és a spenóttal megadja viszont a szükséges energiát, hogy a következő kis étkezésig ki lehessen bírni.
Ebben a cukkini receptben egy kisebb adagot mutatok, mert ülő munka mellett elég ennyi is, de nyugodtan süss belőle többet. Önmagában vagy grillezett húsok mellé is kiváló köret.
Ez a grillezett cukkini friss, zsenge, kisebb és vékonyabb cukkiniből a legfinomabb. A friss cukkini íze semleges (nem keserű), nincsenek benne nagyobb magok, és alaposan megmosva a héjával együtt is megsüthető. Így a kész étel szép üde zöldes árnyalatú lesz.
Hozzávalók egy főre:
200 g zsenge cukkini
1 ek extra szűz olívaolaj
tört színes bors
50 g friss feta sajt
5 g sózatlan pirított pisztácia
1/2 marék bébi spenót
A gluténmentes grillezett cukkini elkészítése
A cukkinit alaposan mosd meg, majd vágd 2 mm vastag szeletekre. Megsülve olyan vékony lesz, mint egy csipsz.
A cukkini szeleteket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Fűszerezd frissen tört borssal, locsold meg egy kanál olívaolajjal, majd 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben addig süsd, amíg a cukkini karikák széle arany barnává válik.
Ekkor vedd ki a kész cukkiniket.
A pisztáciát üres serpenyőben pirítsd meg, majd törd durvára.
A cukkinire morzsold a fetát és szórd meg a pisztáciával.
Friss bébi spenóttal tálald.
Szerintem ez a receptem is érdekelhet! Ha a cukkini és a feta sajt kombója bejön, de valami tartalmasabbra vágysz, készítsd el a cukkinis tészta receptemet is!
Legyél része egy segítőkész és vidám csapatnak! Csatlakozz a facebookon a Hadarik Rita gluténmentes diéta csoporthoz, figyeld a tippjeim és a receptjeim!