A nyári hőségben mi sem üdítőbb, mint egy savas, könnyed desszert, mint például a citromhab. Figyelj, mutatom, hogyan készítsd el!
Bár az előkészítése maximum 10 percet igényel, a tökéletes állaghoz legalább 12 órát érdemes pihentetni a citromhabot.
Jól látod, ez a citromhab meglehetősen minimalista desszert, és lehet, hogy önmagában túl snassznak gondolod. Ha nem elég tetszetős, akkor nyugodtan felturbózhatod, mutatom is, mikkel érdemes próbálkozni.
1/ Tudtad, hogy a csoki és a citrom kombo zseniálisan finom? Bizony. Ha a hófehér habnak szeretnél egy kis karaktert adni, szeszelj a még folyékony, de hideg krémbe 30-40 g gluténmentes étcsokoládét. Olyan lesz, mint egy sztracsatella fagyi, csak habban.
2/ A kekszmorzsával szinte nem lehet mellé nyúlni! Törj finomra valamilyen gluténmentes omlós kekszet, például csokist, kókuszost vagy mandulást, és a habbal rétegezve tedd a poharakba.
3/ Piros bogyós gyümölcsök minden mennyiségben! Ha te egy kreatív szárnyaló szabad szellem vagy, aki imádja a színeket, akkor a te citromhabod gyümölcsöktől fog roskadozni! Csodásan mutat, ha a megdermedt hab tetejére bogyós ragut csorgatsz, majd egész gyümölcsszemekkel, és egy kis mentalevéllel dekorálod.
Te melyiket választod? Írd meg hozzászólásban!
Hozzávalók 3 adaghoz:
2 db M-es tojásfehérje
csipet só
200 g friss sajt (natúr krémsajt)
40 g porcukor
2 db bio citrom
2 lap zselatin
2 ek víz
Helyettesítők:
Cukor helyett 50 g por eritrit, vagy 10 g paleo negyedannyi édesítő
Krémsajt helyett növényi joghurt (pl. Koko Diary Free natúr vagy citromos joghurt)
Tojásfehérje helyett habbá vert csicseriborsó konzerv lé
A gluténmentes citromhab elkészítése
A zselatint törd kisebb darabokra, áztasd be a két kanál a vízbe, majd a legalacsonyabb hőfokon olvaszd fel. Figyelj arra, hogy véletlenül se forrjon. Legyen csomómentes.
A citromok héját (kezeletlen citromok, bio) reszeld le, levüket facsard ki. A magokat szedd ki a citromléből!
A krémsajtot keverd ki a cukorral vagy az édesítők valamelyikével, a citromhéjjal és a levével.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény verd keményedésig
A krémsajtos masszából 1-2 evőkanálnyit keverj csomómentesre az olvasztott zselatinba, majd ezt forgasd vissza egy kézi habverővel a maradék krémsajtba.
Legvégül a tojáshabot is forgasd a krémbe.
TIPP: Kézi habverővel, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal, óvatosan keverd a krémet, hogy a hab ne essen össze. Így marad buborékos, habos szerkezete a kész desszertnek.
A krémet adagold poharakba, folpackkal fedd le, hogy ne vegye át a többi étel ízét, és tedd őket a hűtőbe 12 órára.
EZ A RECEPTEM IS ÉRDEKELHET! HÁZI KRÉMTÚRÓ EGZOTIKUS GYÜMÖLCSÖKKEL.
Csatlakozz facebook oldalamhoz, legyél tagja egy segítőkész csapatnak! A cikk jobb felső sarkában iratkozz fel a hírlevelemre, hogy elsőként értesülj az újdonságokról és a hírekről!