Ugye te sem vagy oda a kiszáradt csirkemellért? Én sem, ezért megosztom veled az omlós csirkemell receptemet, hogy élvezet legyen az elfogyasztása.
Rengeteg módja létezik a húsok puhításának: fűszeres, olajos, tejsavas pácolások, de mind, mind időt igényelnek. Nincs is ezzel gond, ha van időd. Néha nincs, de ilyenkor sem kell megelégedni egy kiszáradt csirkemellel.
Ezt a praktikát egy konyhás nénitől tanultam, mert hiszem, hogy mindig van mit és hol tanulni, ezért nyitott szemmel és füllel járok mindenfelé. Mióta először láttam ezt az elkészítési módot, többször ki is próbáltam, és a gyerekeim is elégedett nyammogással nyugtázták, hogy jó munkát végeztem.
Íme tehát az omlós csirkemell recept, használd örömmel és égészséggel.
Hozzávalók 3-4 főre:
500 g csirkemell filé
1 mk só
½ mk őrölt paprika
1/3 mk őrölt fűszerkömény
kb. 80 g zabliszt
1 ek kacsazsír
2 gerezd fokhagyma
opcionálisan 1-2 karika chili
SALÁTA
Tudod, én kifejezetten nem szeretek semmilyen dinnyét. Kivéve a sárgát, ha sósan készül. Kiváló lehetőség erre a saláta, amit idén sem hagytam ki a sorból. Napokig ettem, nem tudtam betelni vele. Olyan könnyű valamit megszeretni, amiről azt gondolná az ember, hogy nem is neki való…
Hozzávalók: jégsaláta, koktélparadicsom, sárgadinnye, fekete olajbogyó, feta sajt, olívaolaj, citromlé (olyan arányban, ahogy Neked jól esik)
A gluténmentes omlós csirkemell elkészítése
A csirkemellet hagyd a konyhapulton szoba-hőmérsékletűre melegedni. Hideg húst nem sütünk.
A sütőt kapcsold be 170 fokra, ha van gőzölős fokozaton. Ha nincs, tegyél egy kerámiatálba vizet, tedd a sütő alsó részébe, hogy gőzös legyen a sütő.
Majd vágd le a felesleges inas részeket.
A mellet vágd vékonyabb szeletekre. Ha egy nagy darabban hagyod, a hagyományos konyhai eszközök és rendelkezésre álló technológiák miatt könnyen kiszárítható. A vékonyabb szeleteket gyorsabban tudod sütni.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel a zsírt, tedd bele a fokhagymát (elég csak egy késsel lelapítani), és a chilit, ha szereted a pikáns csípős ízeket.
TIPP: Olyan serpenyőt válassz, amit a sütőbe is betehetsz.
Keverd össze a porított fűszereket a sóval együtt, majd masszírozd bele a hússzeletekbe.
A pácolt csirkét azonnal forgasd meg a zablisztben, és tedd a forró fokhagymás zsírra.
1-2 percig pirítsd, mindkét oldalát, majd tedd be azonnal a gőzös sütőbe, és hagyd 8-10 percet sülni.
Azonnal, forrón tálald.
EZ A RECEPT IS ÉRDEKELHET: Csirke nuggets BBQ szósszak corn flakes bundában, sütőben sütve.
Csatlakozz facebook coportomhoz, legyél tagja egy segítőkész csapatnak! A cikk jobb felső sarkában iratkozz fel a hírlevelemre, hogy elsőként értesülj az újdonságokról és a hírekről!