Gluténmentes főételek
Tej-, tojás- és gluténmentes főételek érdekelnek, netán vegán receptekre vadászol? Akár ezt nem eheted, akár azt, itt garantáltan találsz olyan gluténmentes ételt, amit felveszel majd a kedvenceid listájára. Ebben a kategóriában gluténmentes tésztaételek, főzelékek, húsos ételek, vegán fogások, halas finomságok jelennek meg ínycsiklandó képekkel. Olyan klasszikus kedvenceket is megtalálsz, mint a gluténmentes tojásos nokedli, a túró gombóc vagy akár a császármorzsa is. Főzz és élvezd a finom falatokat!
Édesburgonyás gluténmentes vagdalt. Egyben sült fasírt, amibe nem kell áztatott kenyér, hogy puha és szaftos legyen. Sőt, a zsemlemorzsát is elfelejtheted, mert van ennél ízesebb burkolat is, ami körülöleli és egyben tartja a húsimádók egyik kedvencét. Jó-jó. Igazad van. Az általunk ismert fasírthoz köze nincs az édesburgonyának, és jaj mit fogsz gondolni, ha a fűszerezését…
Ugye te sem vagy oda a kiszáradt csirkemellért? Én sem, ezért megosztom veled az omlós csirkemell receptemet, hogy élvezet legyen az elfogyasztása. Rengeteg módja létezik a húsok puhításának: fűszeres, olajos, tejsavas pácolások, de mind, mind időt igényelnek. Nincs is ezzel gond, ha van időd. Néha nincs, de ilyenkor sem kell megelégedni egy kiszáradt csirkemellel. Ezt…
A nyár számomra az év vegyes érzelmekkel teli gyerekmentes időszaka. Alig várom, hogy csend legyen, majd pár nap elteltével mardos a hiányuk. Az utóbbi pár hétben nélkülözni kellett kis kamaszaim zajos jelenlétét, és éltem a csendes nyári mindennapjaim. Amikor is pittyent a messengerem, és nagyobbam elküldött egy TikTok videót eme bizonyos csirke nuggets recepttel, amit…
Hogyan készül a borsófőzelék gluténmentesen? Ez a borsófőzelék spárgával egy igazi nyár eleji csoda. Hagyományos ízek egy kicsit megbolondítva. Az úgy volt, hogy…csak egy 450 grammos mirelit borsó csücsült a fagyasztómban. Keveselltem a mennyiséget egy 3 adagos főzelékhez, ezért előkaptam egy csomag zöld spárgát is a hűtőből. A kisebbik kamaszom idén rájött, hogy neki ez…
Ezer éve főzök, de eddig még sosem jutott eszembe a babos tészta. Aztán egy nap fellapoztam egy százéves receptkönyvet, és szembejött velem. Íme az én babos tésztám kolbásszal, paradicsomosan, gluténmentes tésztával. Amilyen furán hangzik, annyira finom. Szerencsére annyi ízt memorizáltam már, hogy egy-egy új ételvariációt el tudok fejben képzelni. Szinte érzem az ízeket, ha csak…
Minden családnak meg van a tökéletes petrezselymes burgonya receptje, és mindegyik fantasztikus. Én erre esküszöm, mert mennyei és alig van vele munka. Emlékeim szerint édesanyám felkarikázta az újburgonyát, és kacsazsíron pirította, párolta, miközben folyton szemmel tartotta a tűzhelyet. Sosem feledem azt az ízt, és néha bevállalom én is, de a mindennapokban a gyors recepteket részesítem…
A májusi bacon spárga násza a konyha ásza. A klasszikus bacon és a különleges spárga ölelkezése után garantáltan megkedveled ezt a zöld pálcika formájú zöldséget. Anyu…csinálsz nekem ilyen zöld bigyót holnap reggelire?! Kiáltott fel a kisebbik fiam, aki bár válogatós, inkább nevezném ínyencnek, mert minden érdekli, ami különleges. Épp palacsintát sütöttem a fiaimnak vacsorára, és…
Sietős háziasszonyként a chilis bab készítését sem bonyolítom agyon. Így készül a fél órás ízbomba, amit a gyerekeim is imádnak. Kicsit utána olvasgattam a chilis bab eredetének, amit sokan chili con carne néven is jelölnek. Hát kiderült, hogy az utóbbiban se bab, se kukorica, se paradicsom nem volt. A texasi cowboyok „gyulyása” volt az 1800-as…
A cukkini egy igazi csodanövény. Nem csak sokoldalú, de egészséges is. A cikkben olyan cukkini receptek is találhatók, amik a cukkini újabb elkészítési módjait mutatják be. Hiszen tudod, a változatosság gyönyörködtet! A cukkini semleges ízének köszönhetően rengeteg ételbe, sőt süteménybe is belecsempészhető. A titok, hogy mindig ép, friss, kemény és zsenge darabokat válassz belőlük. A…
A francia cukkinis lecsó hasonló módon készül, mint a magyar lecsó. Arra figyelj, hogy ha öreg a padlizsán, és a cukkini, akkor sütés előtt sózd meg, és hagyd állni legalább fél órát. Így elvesztik a kesernyés ízüket. Ha frissek ezek az áruk, nem kell sózni, levet ereszteni. Szóval válaszd a zsenge, friss zöldségeket! A padlizsánt…